dimecres, 11 de juliol del 2012

COMUNICAT SOBRE LA SUPRESSIÓ D'UNITATS I MESTRES PER AL PROPER CURS


Foto: En un futuro NO muy lejano...xDLa PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA RIBERA BAIXA fa una valoració molt negativa sobre la situació en què la Conselleria deixa a molts col.legis dela nostra comarca el curs vinent.


Es confirmen els pitjors pronòstics i la denúncia que aquesta Plataforma ve fent des de fa mesos. Era evident que si la Conselleria aplicava el decret sobre les ràtios al màxim aquestes supressions estaven cantades.
Des de la Plataforma volem denunciar la situació en que quedaran moltes unitats, amb una massificació de xiquets per aula (en alguns casos per damunt de 30). Això implicarà una menor atenció educativa per a tots els xiquets afectats, sobretot aquells que requereixen de més ajuda. La supressió d’unitats i mestres farà que augmente el fracàs escolar i la desmotivació entre el professorat. El funcionament dels centres es vorà malmés.
La Plataforma torna a insistir que l’educació NO és una despesa sinó una inversió, una inversió de futur.
Volem animar a les comunitats educatives de tots els centres de la comarca, i en especial a les famílies, a que es mobilitzen en defensa de l’educació pública a la qual tenen dret tots els xiquets i xiquetes d’aquest país.
 Des de la Plataforma ens adherim a quantes mobilitzacions es convoquen amb la nostra assistència a aquestes mobilitzacions, com ara la manifestació convocada a Llaurí per a aquest dijous,  i posem a l’avast de les diferents ampes i claustres de Mestres i professors quanta informació i ajuda els calga per tal de dur endavant aquesta protesta així com la recollida de propostes de cara al curs vinent.
La Plataforma, per últim, anima a tota la comunitat educativa a participar de les mobilitzacions convocades ja per al primer dia de curs amb una concentració a les portes dels centres a l’hora d’entrada o eixida, assemblees informatives a 1ª hora per a les famílies amb la base d’un document que la plataforma, junt a FAPA, tindrà elaborat, etc.
Al mateix temps la Plataforma espera que la I Festa Per l’Escola Pública convocada per al 21 d’octubre a Corbera siga tot un èxit gràcies a la col.laboració de tota la comunitat educativa de la comarca a tots els nivells (d’Infantil a Secundària ). La intenció és que aquesta festa servisca per a reivindicar la qualitat de l’Escola pública i per a protestar contra totes les mesures que els 2 governs están prenent i que la Plataforma valora com un atac sense precedents a l’educació pública.
                               Ribera Baixa, a 10 de juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada