dimecres, 11 de juliol del 2012

ACORDS DE LA PLATAFORMA RIBERA BAIXA

Reunits en assemble dilluns 25 al CE Miquel Burguera de Sueca s’arribà a les següents conclusions i acords:

1.       El coordinador informà de les conclusions de l’assemblea de la Plataforma Estatal celebrada a Madrid el passat 16 de juny. La nostra Plataforma recolza les valoracions fetes allí segons la qual es constata que la situación de l’educació pública és greu perquè s’està aprofitant la crisi per fer un atac sense precedents a l’educació pública amb un clar transfons ideològic conservador i neoliberal, i amb una campanya de desprestigi de cara als professionals del sector educatiu.

Es recolza la idea de recuperar el discurs De que l’educació és una inversió i no un simple despesa.

Per últim es fa una valoració molt positiva de la constitució de múltiples plataformes arreu de l’Estat i l’objectiu és que da cara el curs que ve estiguen una gran part activades.

2.       S’informà també de les conclusions i decisions de la Plataforma de País, l’assemblea de la qual es va fer el passat 17 de juny a València. Entre altres es va decidir impulsar la coordinació entre totes les plataformes aprofitant l’existència ja d’un blog  ( www.noalesretalladeseneducacio.blogspot.com  ) el qual aglutina moltes de les plataformes ja constituïdes amb links a altres webs com les de moltes AMPES, FAPA,etc.
Es decidí també elaborar un document que reflexe l’anàlisi de la realitat actual i futura del sistema públic educatiu i recollir suports a aquest document de l’opinió pública, partits polítics, sindicats, universitats, ong’s, associacions, etc.

3.       Respecte a les MOBILITZACIONS s’acordà el següent:

-           Proposar a l’Assemblea de País organitzar una concentració deprotesta a les portes del col.legi on la Consellera inaugure el proper curs escolar.
-          S’informarà el primer dia de curs a totes les famílies de quina és la situació del centre en eixe momento respecte a ratios, personal contractat, deutes de la Generalitat a eixe centre, beques…Es vol trencar la normalitat de l’inici de curs.
-          També es proposa a les AMPES dels  centres a fer una xicoteta protesta-concentració de 5’ a l’hora d’eixida juntament amb el professorat i  les famílies que vagen a recollir als xiquets.
-          Es recolza la Manifestació convocada per Escola Valenciana per al dissabte 22 de setembre en defensa del valencià a les escoles i en contra del programa sobre plurilingüisme de la Conselleria.
-          Es comenten aspectes sobre l’organització de la I FESTA PER L’ESCOLA PÚBLICA de la nostra comarca que es farà el  diumenge 21 d’octubre. La idea és aconseguir amb tallers, música i diverses activitats un dia lúdic i reivindicatiu a l’hora on participen famílies, xiquets, Mestres i tot aquell que vulga. Aquesta festa es realitzarà de manera rotatòria pels pobles i ciutats de la comarca.
-          Es proposa també a totes les AMPES que incentiven al seu centre la realització d’una pintura mural reivindicant una escola pública, en valencià i de qualitat. Aquests murals es faran també als pobles on es facen les festes per l’escola pública.
-          Es decideix també localitzar més Mestres i professors jubilats que vulguen fer la tasca de conscienciació pels diferents centres.
-          Es recolza també la proposta de la Plataforma de País segons la qual cada mes es concentrarà una plataforma a les portes de la Generalitat per recordar la protesta.
-          Per últim es proposa a la Plataforma de País l’elaboració d’un document amb les línies bàsiques del que defensem amb les línies roges que no s’han de traspasar i que siga recolzat pels grups parlamentaris de l’oposició a les Corts Valencianes ( PSPV,EUPV I COMPROMÍS ) en un acte que es proposa que siga amb el major resò possible.


4.       Per útim la Plataforma vol denunciar el següent:

1r.  Els intents amb contagotes de privatització de l’Escola Pública que és l’unica que dóna la igualtat d’oportunitats amb el clar interés de beneficiar a uns pocs en detriment de la majoria.

2n.  El deute de la Generalitat amb la majoria dels centres. Com a exemple posem el Col.legi “Carrasquer” amb més de 50.000€, l’Alcocera de POlinyà de Xúquer amb més de 13.000€ o al Col.legi de El Perelló amb més de 10.000€.

3r. La situació dels interins, els quals no van a cobrar les vacances d’estiu i la majoria no van a tornar  a ser contractats, i els que ho siguen ho faran  amb unes condicions penoses ( horaris reduïts, cobraran només hores lectives…)

4t.  Els continus intents de l’actual Consellera per desviar l’atenció de les retalladles  desprestigiant als docents de cara a les famílies i la societat en general.

5.      La plataforma també fa una valoració positiva de la vaga estatal d’educació del passat 22 de maig. La participación a la Ribera Baixa va ser de més del 70% entre el personal docent i molt més entre es mateixos alumnes i famílies que no portaren als xiquets als centres eixe dia.
6.      La propera assemblea será ja el dilluns 17 de setembre i es tornarà a fer a Corbera, per tal també  d’ultimar els detalls de la Festa convocada allí.


 Sueca, a 25 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada