dilluns, 11 de juny del 2012

REUNIÓ PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT DE LA RIBERA BAIXA

Reunits hui al CEIP El Castell de Corbera, Ampes, Mestres i professors, sindicats (Ste-pv i ccoo-pv ), diversos col.lectius ( Escola Valenciana, ACPV )regidors de diversos ajuntaments  amb l’assistència també de l’alcalde de Corbera, la plataforma ha pres els següents acords:

1.       Valorar molt positivament la resposta de la comunitat educativa a la passada vaga general en contra de la Reforma Laboral  tant per part del personal docent com de les famílies que no portaren als xiquets a l’escola. Respecte a les dues anteriors vagues es reconeix un seguiment menor per la distorsió de la convocatòria de la vaga estatal del 22M. Es recolza totalment aquesta vaga i s’anima a les famílies a no dur als xiquets a l’escola. Els sindicats, i la Plataforma en sí, preveuen un gran èxit en aquesta convocatòria, així com en la manifestació convocada per a la vesprada a València.

2.       Els sindicats informen de la reunió d’aquesta vesprada amb la Conselleria on s’ha oficilaitzat ja el decret que contempla l’augment de les ratios per a tots els nivells educatius ( 30 a infantil i primària, 36 a secundària i 42 a batxillerat, com a mínim ) i l’augment d’hores lectives per al professorat: es valora molt negativament perquè suposarà massificar les aules, no poder atendre com cal als alumnes amb necessitats educatives especials i un augment dels problemas de disciplina a les aules per un costat i per l’altre la no contractació de personal interí i l’augment important de desplaçats.

3.      Quant a les mobilitzacions s’acorda recolzar la proposta sindical de recolzar per ara com a darrera vaga la de demà 22M per tal que tinga molt resò. Es decideix tornar a les concentracions dels dijous d’uns 5’ a les portes dels centres però a l’hora d’eixida de vesprada quan fàcilment es poden unir tant mestres com famílies i alumnes. Es decideix també procedir a la lectura per part de les diferents ampes del manifest elaborat per FAPA-València amb la denúncia de com afectaran directament a les famílies i als xiquets les retalladles que s’han aprovat en els festivals de fi de curs de cada centre. S’aprova també la proposta d’un mestre jubilat de contactar amb altres mestres també jubilats que es dedicaran a visitar els centres per tal de conscienciar al personal docent de la necessitat de mobilitzar-se per a defensar l’educació pública. Es recolza també, i s’anima a participar,a la concentració del proper 25 de maig a les 17h a Castelló de la Ribera. Per últim s’anima també a tota la gent a penjar pancartes o qualsevol de tipus d’element de protesta als balcons.

4.      S’ha acordat convocar la Primera Festa per l’Educació Pública de la Ribera Baixa, un acte que la Plataforma vol que siga al mateix temps lúdic i reivindicatiu, el qual servisca de trobada de tota la comunitat educativa dels centres públics de la comarca. La primera festa es farà ja  a començaments del curs vinent concretament per al diumenge 21 d’octubre i es farà a Corbera.

5.       S’acorda també proposar a Fapa-València l’elaboració d’un document base  amb les nostres principals demandes totes elles encaminades a la defensa de l’escola pública per tal que siguen recolzades pels grups parlamentaris de l’oposició a les Corts Valencianes així com demanar a aquests que convoquen una acte unitari en el qual es done a conèixer a la societat valenciana d’aquest document.Al mateix temps es decideix fer el mateix amb els principals partits polítics de la comarca que vulguen adherir-se a aquest document.

6.      Es constata també la idea de la divulgació. És per això que la Plataforma acorda sumar-se a les propostes que des d’Escola Valenciana o qualsevol altre col.lectiu es puguen fer. Per de prompte la Plataforma se suma a les jornades que baix el títol “Reptes educatius per a un món en crisi” es faran a Antella el proper dissabte 30 de juny.

7.      Per últim es fa una valoració molt positiva d’aquesta assemble tant per l’assistència ( unes 50 persones ) com pels acords presos i es fa una crida a tota la comunitat educativa per tal de mantindre la mobilització doncs la plataforma assumeix que el que s’està vivint en aquests moments és un atac sense precedents, en nom de la crisi, a l’escola pública. Es destaca la necessitat de difondre millor, i a través de tots els canals ( blog, facebook, correus electrònics,premsa,visites als centres,etc ) els misatges i objectius de la Plataforma així com el seu calendari d’actes i mobilitzacions per tal d’augmentar la conscienciació dins la comunitat educativa i d’ací a la resta de la societat.

8.      La propera assemblea de la Plataforma serà al Col.legi Específic “Miquel Burguera” el proper dilluns 25 de juny a les 18:30h. Després hi haurà sopar sobaquer per als que vulguen quedar-se.

9.      ADRECES:  Blog Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Ribera Baixa (dins del blog de la resta de plataformes del PV ), Facebook: pepriberabaixa@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada