dilluns, 11 de juny del 2012

CONCENTRACIÓ A POLINYÀ

L'AMPA del Col.legi públic l'Alcocera de Polinyà convocà el passart dissabte 9 de juny una marxa concentració en protesta per les retallades en educació que congregà a vora 200 persones.

DSC_6653.JPGDSC_6657.JPGLa marxa va eixir des del col.legi a les 19:30 amnenitzada per l amúsica de la Colla "El Porrat" de Tabals i dolçaines de Polinyà. Després de passar pel centre del poble, acabà amb una concentració a la plaça de l'Ajuntament on es feren els parlaments.
DSC_6664.JPGDSC_6673.JPGEl primer en intervindre fou el representant de la Plataforma i membre de FAPA-València, Alfredo Planells, que va insistir en denunciar les retallades fetes darrerament. Es denuncià l'augment de la ratio en les aules que provocarà menys atenció educativa, l'eliminació o reducció de bonollibres i beques de menjador, l'eliminació dels reforços així com moltes modalitats dels batxillerats,etc.
DSC_6702.JPG
DSC_6676.JPGA continuació parlà una representant del claustre de mestres del col.legi l'Alcocera de Polinyà denunciant la precària situació del centre amb un deute de Conselleria, sobretot pel que al pagament de les beques de menjador, que sobrepassa els 15.000€ i la incògnita de poder prestar aquest servei el curs que ve. També aludí als problemes directes que provocarà l'augment de la ratio, sobretot pel que fa al 2n cicle d'infantil, amb una excessiva massificació de les aules.
DSC_6704.JPGDSC_6703.JPG
Per últim parlà la representant de l'ampa d'aquest centre. La presidenta d'aquesta associació, en un discurs emotiu, va demanar a les famílies que lluitaren per una educació pública i de qualitat perquè és la garant de que tots els xiquets i xiquetes tinguen les mateixes oportunitats a l'hora d'estudiar. Aludí també que l'educació no podia ser un dels pilars fonamentals per a les retallades doncs l'educació "és una inversió de futur, no una despesa". Demanà a les famílies i a tots els presents que es continuara lluitant per aquest dret bàsic dels ciutadans en un estat democràtic per tal que les futures generacions no puguen dir que en aquesta època ningú va fer res.
DSC_6705.JPGDSC_6706.JPG
A la marxa van participar, a banda del col.legi i el seu ampa, la plataforma per l'ensenyament públic de la Ribera Baixa, l'IES Sucro d'Albalat ( l'institut de referència), Escola Valenciana i representants dels sindicats CCOO-PV i STE-PV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada