dilluns, 19 de març del 2012

Manifest Plataforma Ensenyament Públic Ribera Baixa


Cartell de la convocatòria de l'assemblea.La crisi econòmica global provocada per les polítiques neoliberals està servint com a excusa per tal d'acabar amb drets socials fonamentals. Un d'aquests drets és el de poder gaudir d'una educació pública de qualitat, l'única capaç de garantir la igualtat d'oportunitats per a totes les classes socials i de crear ciutadans ben formats i compromesos amb els valors democràtics. Els grans banquers i empresaris ho saben, i per això volen acabar amb ella tot estenent la fal·làcia que no hi ha diners per a mantenir-la (quan sí que els hi ha hagut per a rescatar-los al principi de la crisi). També ho sap el govern del PP valencià, que duu ja molts anys atacant l'educació pública i que ara, per culpa de les seues pràctiques corruptes i malbaratodres dels diners de tots, ha situat tant l'educació pública valenciana com el conjunt del País Valencià a la vora de la fallida econòmica.
Les conseqüències d'aquesta mena de polítiques antisocials i immorals cada vegada són més evidents. Així, si ja fa temps que ja sabem que els valencians som líders en fracàs escolar, ara, amb la recent publicació del decret 1/2012 per part del govern valencià, ens hem d'enfrontar a la consagració de tota una cascada de retallades que no únicament radicalitzen la degradació de l'ensenyament públic valencià, sinó que també obliguen moltes familíes a realtizar uns esforços econòmics que no totes estan en condicions de realitzar. Així, ens trobem en un estat d'excepció en la Conselleria no paga les despeses corrents dels centres (calefacció, fotocòpies...), ni les beques del menjador ni els bonollibres, al mateix temps que no cobreix les baixes del professorat ni les de compensació educativa, redueix les plantilles docents i precaritza cada cop més la situació laboral d'aquests. Per si tot açò no fora suficient, podem contemplar també com el govern valencià està començant a utilitzar la violència contra els ciutadans que ixen al carrer per protestar contra la seua política antieducativa i antidemocràtica, inclosos alumnes menors d'edat.
Des de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Ribera Baixa pensem que aquesta situació és intolerable. Que ja n'hi ha prou de jugar amb el futur de l'alumnat valencià. Perquè l'educació ni és una mercaderia, ni és una font d'adoctrinament, ni ha de ser la víctima de les disbaratades ocurrències dels governants de torn; ben al contrari, és un dret fonamental que tota democràcia digna de tal nom ho ha de protegir. Volem una educació pública de qualitat i en valencià. Per això només ho aconseguirem amb la unió i la mobilització de tota la comunitat educativa i de tota la ciutadania compromesa en la defensa dels drets socials idels principis democràtics.
Per aquest motiu, contra la destrucció de l'Educació Pública Valenciana i de l'Estat de Benestar, uniu-vos a la Plataforma! Ens juguem el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada