dimarts, 1 de maig de 2012

3ª REUNIÓ DE LA PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA RIBERA BAIXA

La plataforma es va reunir ahir al CEIP Sant Blai de Llaurí per tal d’avaluar les darreres mobilitzacions i les desicions preses tant pel govern valencià com pel ministeri d’educació.


Entre els punts a tractar i les decisions preses destaquem el següent:

1.     Es fa una avaluació positiva de la resposta del món educatiu, tant per part dels mestres i professors com pels pares i mares dels alumnes que no portaren als seus fills a classe.

2.     S’analitza les darreres propostes de la Conselleria d’Educació respecte als programe plurilingües, la possibilitat de la jornada contínua a Primària, les propostes sobre el mes de juliol, etc, s’interpreten com una manera ARA de “marejar la perdiu” per a amagar les Graus retallades que s’estan fent.

3.     La Plataforma continua denunciant davant les famílies i la societat les retallades que s’han fet i es faran i que implicaran una eliminació dels desdoblaments, els reforços i la diversitat, dels PQPI a Secundària, l’acomiadament d’interins, etc.

4.     Es denuncia les darreres retallades de més de 3.000 milions d’€ que implicaran més acomiadaments d’interins, un agument d’alumnes ( un 20%) per aula amb una gran massificació de les aules el que incidirà en un augment del fracàs escolar i una desatenció als alumnes que més ho necessiten, la desaparició de modalitats als Batxillerats,  greus problemas a FP,etc.

5.     MOBILITZACIONS:  Es recolza les manifestacions del 25 d’abril i també la del 26 en defensa dels serveis públics.  Es reprendran les concentracions a les portes dels centres cada dijous a l’hora que decidisca cadsacun d’ells a partir del proper 3 de maig.
Els sindicats anuncien que el 10 de maig es farà el REFERÈNDUM a tots els centres educatius per tal que el professorat es pronuncie sobre les darreres propostes de retallades del govern valencià.
La plataforma ha decidit convocar el mateix dia a les 18:30 a la plaça de l’ajuntament de Sueca una CONCENTRACIÓ del sector educatiu de tota la comarca i on cada centre dira “la seua”. També s’assistirà a la MACROTROBADA de Plataformas a València el diumenge 13 de maig.
Els sindicats informen que s’ha convocat oficialment una vaga intermitent de 6 dies per al mes de maig de manera inicial a l’esperea de que la consellera d’educació tinga un “gest” respecte a les retallades per tal de desconvocar-la.

6.     Per últim es denuncien les paraules de la Consellera respecte a aquestes mobilitzacions per tal de desprestigiar al professorat davant les famílies i la societat.

7.     La propera convocatòria serà al CEIP El Castell de Corbera el proper dilluns 21 de maig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada