dimarts, 27 de març del 2012

2ª Reunió de les Plataformes per l'Ensenyament Públic de la Ribera Alta i Baixa

Les recentment  creades Pataformes per l’Ensenyament Públic de la Ribera Baixa i Alta es reuniren a Polinyà de Xúquer el passat dilluns per primera vegada juntes per tal d’adoptar postures comunes de cara a la vaga general i les mobilitzacions per les retallades.

A la reunió assistiren, entre altres, representants dels sindicats CCOO i l’STE-PV, la presidenta de FAPA-VALÈNCIA, representants d’ampes de diferents centres així com mestres i professors tant de infantil i primària com de secundària.

D’aquesta reunió es van arribar a vàrios acords ,entre altres:

  1. Animar al col.lectiu docent, tant funcionaris com interins, ampes i personal administratiu a secundar la vaga general del proper dijous 29 de març convocada pels dindicats en tant en quant es considera que es retaller d’una manera injusta i agresiva els drets socials dels treballadors i treballadores en el seu conjunt tot i pensant en el futur dels alumnes.
  2. Recolzar la carta de Fapa-València en la qual s’anima també als pares i mares a no dur als fills a l’escola eixe dia. Es repartirà entre hui i demà una carta a les famílies explicant els motius, tot i destacant que el futur laboral dels postres fills i filles està en perill
  3. Recolzar les Trobades d’Escoles en Valencià com a dates significatives per tal de reivindicar una escola pública, gratuïta i en valencià. S’anima als centres a participar en aquestes Trobades.
  4. Mantindre les mobilitzacions contra les retallades, amb nous formats.
  5. Unificar tot tipus d’activitats i mobilitzacions amb Fapa-València.
  6. Aprovar el Blog de la Plataforma que s’acaba d’obrir i que ja està en funcionament, com a eina de comunicació entre els centres i entre aquests i les famílies i la resta de la societat.
  7. Denunciar una altra vegada el no compliment en les substitucions per part de la Conselleria d’Educació.
  8. Visitar els diferents pobles de les comarques aprofitant per convocar assemblees informatives amb el personal dels centres d’eixe poble i les famílies.
  9. La propera assemblea, que ja complirà aquest nou format, es farà a Llaurí (al CEIP Sant Blai) el proper dimecres 25 d’Abril a les 6:30 de la vesprada.
Polinyà de Xúquer a 27 de març de 2012.

dilluns, 26 de març del 2012

Comunicat de FAPA-VALÈNCIA (VAGA GENERAL 29M)

La federació de pares i mares d’alumnes, en representació de totes les seues AMPA, mostra el seu suport a la convocatòria de vaga general per part dels sindicats contra la reforma laboral. D’aquesta manera FAPA-València us convoca a secundar la vaga el pròxim dijous 29 de març i demanar-vos així ,a tots els pares i mares, que no porteu als vostres fills i filles eixe dia a l’escola, a més de participar en totes les manifestacions que es convoquen ja de vesprada.

Els pares i mares dels centres públics volen donar el seu suport a la veu unànime i reivindicativa de la convocatòria d’una vaga general davant la preocupació per la pèrdua dels drets dels treballadors/es que suposa la reforma laboral aprovada pel govern estatal i que repercuteix inevitablement en les condicions de vida de les generacions actuals i futures.

 Des de FAPA- València considerem que la reforma no servirà per a eixir de la crisi, no crearà ocupació i satisfarà exclusivament a l'empresariat. Així mateix creiem que tots els drets dels treballadors i treballadores aconseguits al llarg de molts anys de lluita, estan en perill i que la reforma laboral és la pitjor agressió contra els pilars bàsics de l'estat del benestar i la conquesta d'un dret social bàsic com és el treball digne.

El futur laboral dels nostres fills i filles està en joc, contractes de formació precaris fins als 33 anys molts d'ells temporals amb acomiadament lliure, eixe és el mercat laboral que els espera i cal parar el país ara.

D'aquesta manera fem nostra la declaració de la Confederació Estatal d'Ampa de la convocatòria de vaga general del 29M (Declaración de CEAPA apoyo Huelga General 29M ) i us econratgem a que la secundeu.

Gràcies com sempre pel vostre suport, treball i esforç.

dimecres, 21 de març del 2012

Xarxa de Comunicació de Plataformes i Assemblees Ensenyament

Des d'aquest enllaç volem agrupat tots els blocs de les Plataformes en Defensa de l'Ensenyament Públic i Assemblees que estan en contra de les retallades. Ací podeu informar-vos en temps real de totes les notícies que estan tenint lloc en cadascuna de les comarques valencianes.

dimarts, 20 de març del 2012

Pròxima reunió

EL PROPER DILLUNS 26 DE MARÇ A LES 18:30 AL COL.LEGI "L'ALCOCERA" DE POLINYÀ DE XÚQUER:

CALDRÀ QUE AQUESTA CONVOCATÒRIA ARRIBE A TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS I AMPES QUE ENCARA NO ESTAN I LA RESTA DE MEMBRES DE LA PLATAFORMA.

QUI SOM?

Albalat
Ausias March
IES Sucro
Almussafes
Almassaf
El Pontet
FPA municipal
IES Almussafes
Benifaió
FPA Municipal Benifaó
Soler i Godes

Santa Bárbara
Trullàs
Benicull
Eugenio Martí Sanchis
Corbera
El castell
Cullera
C. Professional Música
Dr. Alemany
FPA municipal
IES Blasco Ibáñez
IES Llopis Marí
Luis Vives
San Agustín
San Antonio del Mar
Fortaleny
San Antoni Abat
Favara
Félix Olmos
Llaurí
Sant Blai
Polinyà
Alcocera
Riola
Miguel Hernández
Sueca
IES  Joan Fuster
Carrasquer
Cervantes
CE Especial Miquel Burguera
FPA Miquel Rosanes
Perelló
Mareny de Barraquetes
Sollana
López Marco
Secció IES Joan Fuster

dilluns, 19 de març del 2012

1ª Reunió de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Ribera Baixa

 Conclusions de la reunió:

L'objectiu principal a curt termini és reconduir els ponts de comunicació i comprensió entre docents, ampes i famílies en general. Per això vam decidir:

1.  Encoratjar els centres educatius que, molt legítimament, han decidit eliminar les activitats extraescolars perquè reconsideren el tema per tal de no perjudicar ja no només l'alumnat sinó també les companyies de teatre, circ,etc,etc, també molt danyades per les retallades.

2.  A proposta de l'IES Joan Fuster es passarà tot el material que anem a utilitzar per a les assemblees amb les famílies a la resta de centres educatius de la comarca, encoratjant-los també perquè, junt amb les ampes, convoquen assemblees informatives a l'igua que ha fet l'institut.

3. Es demanarà a tots els centres que envien la seua problemàtica concreta (estat instal.lacions, impagaments, baixes per cobrir...)

4. Respecte a Sueca es proposà la convocatòria del Consell Escolar Municipal: recull la proposta la regidora d'educació.

5. Conforme vaja el seguiment es pretén organitzar una concentració i/o manifestació (per a més avant i sense pressa però sense pausa) només del sector educatiu, organitzada amb temps i assegurant-nos la participació de la gran majoria de centres de la comarca. La feina prèvia seria els punts anteriors.

6. CCOO informa que a les pàgines dels sindicats hi ha penjats documents desmuntant les mentides del govern valencià i que poden ser de gran ajuda.

7. Es decideix també que el/la portaveu de la plataforma siga un/a representant d'alguna AMPA: per de prompte continuarà Maria (Ampa Carrasquer), però la idea és anar rotant.

8. Es proposà també convocar una reunió amb les editorials per vore el tema dels llibres de text (retallades en bono-llibres! )

9. Es farà NOTA DE PREMSA dels temes tractats i s'enviarà només estiga feta.

10. Per últim es decidí que la propera reunió es farà EL PROPER DILLUNS 26 DE MARÇ A LES 18:30 AL COL.LEGI "L'ALCOCERA" DE POLINYÀ DE XÚQUER: CALDRÀ QUE AQUESTA CONVOCATÒRIA ARRIBE A TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS I AMPES QUE ENCARA NO ESTAN I LA RESTA DE MEMBRES DE LA PLATAFORMA.
 CP "Carrasquer" (Sueca), 5 de març de 2012

Manifest Plataforma Ensenyament Públic Ribera Baixa


Cartell de la convocatòria de l'assemblea.La crisi econòmica global provocada per les polítiques neoliberals està servint com a excusa per tal d'acabar amb drets socials fonamentals. Un d'aquests drets és el de poder gaudir d'una educació pública de qualitat, l'única capaç de garantir la igualtat d'oportunitats per a totes les classes socials i de crear ciutadans ben formats i compromesos amb els valors democràtics. Els grans banquers i empresaris ho saben, i per això volen acabar amb ella tot estenent la fal·làcia que no hi ha diners per a mantenir-la (quan sí que els hi ha hagut per a rescatar-los al principi de la crisi). També ho sap el govern del PP valencià, que duu ja molts anys atacant l'educació pública i que ara, per culpa de les seues pràctiques corruptes i malbaratodres dels diners de tots, ha situat tant l'educació pública valenciana com el conjunt del País Valencià a la vora de la fallida econòmica.
Les conseqüències d'aquesta mena de polítiques antisocials i immorals cada vegada són més evidents. Així, si ja fa temps que ja sabem que els valencians som líders en fracàs escolar, ara, amb la recent publicació del decret 1/2012 per part del govern valencià, ens hem d'enfrontar a la consagració de tota una cascada de retallades que no únicament radicalitzen la degradació de l'ensenyament públic valencià, sinó que també obliguen moltes familíes a realtizar uns esforços econòmics que no totes estan en condicions de realitzar. Així, ens trobem en un estat d'excepció en la Conselleria no paga les despeses corrents dels centres (calefacció, fotocòpies...), ni les beques del menjador ni els bonollibres, al mateix temps que no cobreix les baixes del professorat ni les de compensació educativa, redueix les plantilles docents i precaritza cada cop més la situació laboral d'aquests. Per si tot açò no fora suficient, podem contemplar també com el govern valencià està començant a utilitzar la violència contra els ciutadans que ixen al carrer per protestar contra la seua política antieducativa i antidemocràtica, inclosos alumnes menors d'edat.
Des de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Ribera Baixa pensem que aquesta situació és intolerable. Que ja n'hi ha prou de jugar amb el futur de l'alumnat valencià. Perquè l'educació ni és una mercaderia, ni és una font d'adoctrinament, ni ha de ser la víctima de les disbaratades ocurrències dels governants de torn; ben al contrari, és un dret fonamental que tota democràcia digna de tal nom ho ha de protegir. Volem una educació pública de qualitat i en valencià. Per això només ho aconseguirem amb la unió i la mobilització de tota la comunitat educativa i de tota la ciutadania compromesa en la defensa dels drets socials idels principis democràtics.
Per aquest motiu, contra la destrucció de l'Educació Pública Valenciana i de l'Estat de Benestar, uniu-vos a la Plataforma! Ens juguem el futur.